KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

KESZTHELY BALATONI KÖZPONTJÁNAK FEJLESZTÉSE 2020

A Magyar Művészeti Akadémia Építőművészeti Tagozata idén is meghirdette nyílt, építészeti tematikájú pénzdíjas ötletpályázatát 40 év alatti építőművészek, építészmérnökök, építészek, belsőépítészek számára.

A kiíró„KESZTHELY BALATONI KÖZPONTJÁNAK FEJLESZTÉSE 2020” címmel olyan javaslat készítését tűzi ki a pályázat céljául, amely a város frekventált Balaton-parti területének tervezett megújítására irányul. A teljes pályázati kiírás a kapcsolt dokumentációkkal az MMA honlapján található.

link: https://www.mma.hu/muveszeti-hirek/-/event/10180/%E2%80%9Ekeszthely-balatoni-kozpontjanak-fejlesztese-202-1

A pályázat benyújtásának határideje:2020. december 11.

 

Keszthely Balaton felőli megközelítésének helyszíne a kikötő és a móló környezete, melynek jelenleg a városi strand és a sportpálya is részét képezi.
Ezen a kiemelt jelentőségű területen egy magas szintű szolgáltatást nyújtó, multifunkcionális együttes (strand, wellness, szórakoztató kereskedelmi és más egységek) létesítését tartja szükségesnek Keszthely városa.
Ez a fejlesztés, mint a város középtávú (10-15 év) fejlesztésének egyik legreálisabb eleme szolgál a pályázat alapjául. Ebben a fázisban a városnak nem áll rendelkezésére részletes tervezési program a tervezett szolgáltatásokat nyújtó létesítmények tervezéséhez. Ezért olyan komplex, építészeti-tájépítészeti feltáró tanulmányterv készítése célszerű, amely jó alapul szolgál a fejlesztéssel kapcsolatos további döntések meghozatalához.
A Magyar Művészeti Akadémia Építőművészeti Tagozata, valamint a részletes tervezési programnak virtuális helyszínt nyújtó Keszthely Város Önkormányzata nem kapcsolja jelen felhívást bármely további tervezéshez, kivitelezéshez, vagy közvetlen megvalósítás céljához.

 

A pályázat jellege: ötletpályázat, tanulmányterv.

A pályázatokat az MMA tagjaiból és Keszthely Város képviselőiből álló bizottság bírálja el.

A pályázók és a pályaműveik „díjban”, „elismerésben”, illetve „kiemelt elismerésben” részesülhetnek. A díjazás keretösszege bruttó 5 millió forint (+ járulékai).

Az ünnepélyes eredményhirdetés várhatóan 2021. január 21-én lesz az MMA irodaházában (1062 Budapest, Andrássy út 101.), a pályaműveket kiállítás keretében Keszthely Város Önkormányzata a Polgármesteri Hivatal Dísztermében tervezi bemutatni.

A pályázattal kapcsolatban kérdést 2020. november 15. éjfélig lehet feltenni az epito@mma.hu e‑mail-címen.

A pályázati kiírás a www.mma.hu honlapon a Pályázatok menüpont alatt is elérhető.


Létrehozás időpontja: 2020-11-02 13:04:15
Utolsó módosítás időpontja: 2020-11-02 13:05:14
Cimkék: keszthely, balaton, fejlesztés, 2020; Beküldő: Ulrich Tamás
Megtekintések száma: 8666
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=46273