KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

A Magyar Építőművészek Szövetsége ebben az évben ismét megrendezi fiatalok feketén fehéren 2021 pályázatát és vándorkiállítását

Meghosszabbított beadási határidő: 2021. november 30. kedd

Magyar Építőművészek Szövetsége országos, nyilvános pályázatot hirdet Magyarország fiatal építészei és tájépítészei részére.

Az f_f_f 2021. Reischl Gábornak, a MÉSZ néhai elnökének, kezdeményezésére 2006-ban elindított pályázat és vándorkiállítás folytatása. Mottói: 2006: reflexió, 2008: helytállás; 2010: helyreigazítás, 2013: helyek város vidék, 2015: egy hely, 2017: helyzetben, 2019: helyiérték, 2021: helyzetjelentés.  A beadott munkák lehetnek tervek, megvalósult művek, közösségi alkotások (kivéve a korábbi f_f_f pályázatok anyagai).

A PÁLYÁZAT CÉLJA

A fiatal magyar építészek és tájépítészek legjobb eredményeinek bemutatása. Felmérni, hogyan működnek együtt, hogyan folytatják a hagyományokat, milyen módon járulnak hozzá egy hely vagy közösség karakteréhez.

A RÉSZVÉTEL FELTÉTELEI

A pályázaton részt vehet Magyarország valamennyi már diplomázott, de a negyvenedik életévet még el nem ért építésze, építőművésze és tájépítésze, aki regisztrálta magát a pályázat honlapján az online pályázatkezelő felületen. A pályázó – személy vagy alkotóközösség – a regisztrációval és a pályázat benyújtásával hozzájárul pályázata nyilvános bemutatásához. A Bíráló Bizottság kizárja a bírálatból a formai és tartalmi követelményeket nem teljesítő, a határidőt lekéső, illetve hiányos pályaműveket.

A PÁLYÁZAT ÜTEMEZÉSE

Beadási határidő: 2021. november 30.

Bővebb információ és a pályázatok benyújtása itt: http://fff2021.meszorg.hu/

Eredményhirdetés, pályázatokat bemutató kiállítás: 2022. január 11. (kedd)

REGISZTRÁCIÓ, ÉS A PÁLYÁZATI DOKUMENTÁCIÓ BESZERZÉSÉNEK MÓDJA

A pályázó névvel, postai és email címmel, telefonszámmal regisztrálhat a www.fff2021.meszorg.hu pályázati felületen. Az online regisztráció a pályázat meghirdetésétől a leadási határidőig elérhető. A bejelentkezéshez szükséges azonosítót és a jelszót, a regisztrációt megerősítő e-mail tartalmazza. A regisztráció után tudja a pályázó letölteni a pályázat kezelő felületről a pályázati kiíráshoz kapcsolódó adatlapot és a mintatablót.

Kérdések, és az ezekre adott válaszok módja, a pályázati dokumentáció véglegesítése A pályázók kérdéseiket a pályázatkezelő felületen tudják megküldeni, és itt kapnak választ azokra. A Kiíró a kérdések megválaszolásának időpontjáig a kiírást módosíthatja, kiegészítheti.

PÁLYAMŰVEK BENYÚJTÁSA

A pályaműveket – a regisztráció után kapott azonosítóval és jelszóval belépve – a pályázatkezelő felületre kell feltölteni. Amennyiben a regisztrációval és a feltöltéssel kapcsolatban technikai problémák adódnának úgy a puskas@memorycomputer.hu  email címen lehet technikai segítséget kérni.

BEADANDÓ MUNKARÉSZEK

A feltöltött dokumentumok mérete nem haladhatja meg összesen a 50 Mb-ot (egyenként a 5 Mb-ot).

A beadandó munkarészek:

A tervlap

1 db 45×75 cm-es tabló, képek/tervrajzok/szöveg fekete-fehérmontázsa, digitális formában, 300 dpi felbontásban, PDF formátumban. (A tervlapot a mintalap szerint javasoltak alapján kérjük elkészíteni. A mintalap a pályázat kezelő felületről letölthető. A tervlap összeállításához technikai segítség a bpdesign1@gmail.com e-mail címen kérhető.)

A pályázati adatlap az alábbi információkkal:

A pályázó neve, születési éve és helye, címe, telefonszáma, cégének vagy munkahelyének neve és címe. A pályamű (pl. épület, építmény, köztér, hely, terv, amit a pályázat bemutat) neve, helyszíne, a tervezés és a megvalósítás éve, a munkatársak nevei. A pályamű leírása magyar és angol nyelven (legfeljebb 2×1500 karakter szóközökkel) (Az adatlap minta a pályázat kezelő felületről letölthető)

A pályázati anyag képei

A pályaművet bemutató – legfeljebb 8 db – digitális kép (pl. műszaki terv, látványterv, grafika, fotó) és a pályázó arcképe (egyenként legalább 300 dpi felbontású fekete-fehér jpg vagy tif formátum).

A BÍRÁLÓ BIZOTTSÁG

Anthony J. Gall építész, Óbudai Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar dékán

Kovács Csaba építész a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Építészeti Intézet igazgatója, a Magyar Építőművészek Szövetsége Elnökségének tagja

Nagy Csaba építész, a Magyar Építőművészek Szövetsége Elnökségének tagja

Batizi-Pócsi Péter építész az f_f_f 2017 pályázat egyik nyertese

Soltész Noémi építész, az f_f_f 2019 pályázat egyik nyertese

Titkár: Borsos András építész

 

DÍJAZÁS

A Magyar Építőművészek Szövetsége honlapján (www.meszorg.hu) a bírálat során kiválasztott nyertes pályázatokat a bírálatot követően közzéteszi, azokból kiállítási anyagot és katalógust készít, a vándorkiállítást a magyar egyetemi városokban bemutatja. A kiválasztott pályázószemélyeket, illetve alkotóközösség tagjait, kérelmükre a Magyar Építőművészek Szövetsége az Alapszabálya szerint tagjai sorába felveszi.

EREDMÉNYHIRDETÉS

A Bíráló Bizottság döntése alapján a Magyar Építőművészek Szövetsége kihirdeti a pályázat eredményét, a nyilvános eredményhirdetés végleges helyszínéről és időpontjáról a honlapján és a pályázati felületen ad tájékoztatást. A pályázat zárójelentését és az eredményhirdetésre szóló meghívót a regisztrált pályázóknak e-mailen megküldi, honlapján közzéteszi.

A PÁLYAMŰVEK ÉS A PÁLYÁZATI EREDMÉNYEK FELHASZNÁLÁSA

A díjazottak pályázati anyagai a Magyar Építőművészek Szövetsége tulajdonába kerülnek, a pályamunkákat szakmai és reklámcélra bármely módon és bármely reklámhordozón (beleértve az írott és az elektronikus médiát), időre-, mértékre-, földrajzi területre nézve korlátozás nélkül további ellenszolgáltatás nélkül, de a szerzők nevének feltüntetésével felhasználhatja, azokat többszörözheti, terjesztheti, nyilvánosságra hozhatja.


Létrehozás időpontja: 2021-09-28 14:40:25
Utolsó módosítás időpontja: 2021-11-18 12:05:17
Cimkék: fiatalok, fekete, fehér, 2021,; Beküldő: Ulrich Tamás
Megtekintések száma: 8104
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=46697