KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Pályázat A SZEGHALMY ALKOTÓI DÍJ Elnyerésére - BAZEK

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Építész Kamara és a Szeghalmy Bálint Építészeti Alapítvány (a továbbiakban: Adományozó) javaslattételi felhívást tesz közzé Szeghalmy Életmű díj (a továbbiakban: Életműdíj) adományozására.
Az Életműdíj: a kamarai tag által kifejtett, több évtizedes kimagasló építészeti-tervezői munkásság elismeréseként adományozott díj, amely elismeréshez plakett és oklevél kerül átadásra.

Az Életműdíjra felterjeszthető személyek köre:

Az életműdíj kizárólag kamarai tagnak, illetve volt kamarai tagnak adományozható. A díj adományozását nem befolyásolja, ha a díjazott kamarai tagsága kérelemre fel van függesztve. Életműdíj annak adományozható, akinek emberi és építészeti magatartása példamutató, és legalább 20 év szakmai munkássággal rendelkezik.
Az Életműdíj posztumusz díjként is adományozható, amennyiben van olyan személy (pl. örökös), vagy szervezet, aki jogosult a díjazott nevében a díj átvételére.

A javaslattétel formája és a döntés:

A díj odaítéléséről a B-A-Z Megyei Építész Kamara elnöksége (a továbbiakban: elnökség) és a Szeghalmy Bálint Építészeti Alapítvány kuratóriuma közösen határoz. A díjazásról az elnökség és a kuratórium közös ülésen dönt legkésőbb 2018. 11. 22. napjáig írásbeli határozat formájában, és döntését 5 munkanapon belül az érintett személyekkel (díjazott, vagy hozzátartozó, javaslattevő) a Kamara Titkársága által postai úton, vagy e-mail cím megadása esetén, elektronikus levél mellékleteként (szkennelve) köteles közölni.
Az elnökség és a kuratórium a díj adományozásáról a döntését megelőzően írásban, saját kézírással ellátott és benyújtott javaslatok alapján határoz. A javaslatot a kamara székhelyére személyesen legkésőbb 2018. 11. 14. napjáig lehet benyújtani, vagy postai úton lehet megküldeni, legfeljebb 2018. 11. 14-i postabélyegzővel ellátott levél elfogadására van lehetőség. Írásbeli javaslatot bárki, nem csak a kamara tagja tehet.
Az írásbeli javaslatnak tartalmaznia kell:

  • a javasolt személy nevét, lakcímét, vagy levelezési címét, esetleg e-mail címét, telefonszámát,
  • nyilatkozatot arról, hogy a javaslattevő személye nyilvánosságra hozható-e díjazás esetén,
  • az elismerésre kerülő szakmai munkásság időtartamát, a javaslatot megalapozó szakmai munka, életút bemutatását, méltatását,
  • a javaslattétel helyét, idejét (dátum), a javaslattevő személy olvasható nevét és aláírását.

Az Életműdíj átadása

A díj átadására a Kós-házban, az Építészet Hónapja 2018 rendezvénysorozat megnyitója keretében történik, melynek tervezett időpontja 2018. december 07.

Az Életműdíj

Az elismeréshez plakett és oklevél kerül átadásra, a Szeghalmy Díj Adományozási Szabályzat szerint (kamara honlapján közzétéve). A díjazott életművéből a Kiíró szervezésében életműkiállítás kerül összeállításra, mely a Kós-házban kerül bemutatásra.

Letölthető tartalom:

Kérdések és válaszok


Létrehozás időpontja: 2018-11-05 21:58:01
Utolsó módosítás időpontja: 2018-11-05 22:05:12
Cimkék: szeghalmy, díj; Beküldő: Tatai Mária
Megtekintések száma: 9088
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=44969